http://www.nobelprize.org/ceremonies/menus/
Šodien cītīgi strādāju VIP ēdināšanas lauciņā!
Es ceļakājā zinu tikai vienu feinšmekeru! Lūgsim komentāru!
Pārējie arī droši var izteikties!
https://www.liveriga.com/lv/7981-rudens-rigas-restoranu-nedela
Nu pie shiis teemas iederaas arii shis laikam..Kaadi ieteikumi kur lai iet???
Šis ir ideāls veids, kā nobaudīt īpašos piedāvājumus nebijušā restorānā.
Ieteiktu - Piramīdu, Bergs - šie ir tādi restorāni, kur ikdienā neiesi.
Pati apmeklēsu Aqua Luna - lai gan esmu tur bijusi, iepatikās menu. Bet galdiņu tur dabūt nu jau ir pagrūti.
Es iešu uz MUUSU, MUUSU Stāsti Kolonāde un Rib&Rock. Pagājušajā gadā biju uz KID P.Brieža, bija forši.
Paldies forumieši, jo nezināju, ka ir tāda iespēja. Esmu bijis Kaļķu Vārtos un KOLONĀDĒ. Viss bija lieliski. KV, protams, baigi patīkami plosījās
Bijaam Astor, galjas eedieni izcili, zivju so, so...
Biju MUUSU, Kasha Gourmet, šovakar uz Astor steikus ēst. Izskatās, ka šogad dikti populārs tas pasākums, grūti dabūt galdiņu. Un visur nu baigi smalki neparasti tie ēdamie, Kasha zupas vietā pasniedz zivju latti, garšīgi jau, bet tagad pēc tik daudz dīvainiem ēdieniem gribas ko vienkāršāku, vārītus kartupeļus ar kotletēm
Linca, tad rīt uz Lido pēc kotletēm ! Sirsnīgi uzkrāmējot, cena ar neatpaliks no restorānu nedēļas piedāvājuma
Sliktākais brančs kurā esmu bijis, nothing personal
Es arī vairs nevaru redzēt zirnīšu un citus biezeņus un biešu karpačo . Mani arī citi sūta uz Lido - bet gribās restorāna atmosfēru ar klasiskiem, garšīgiem, labi pagatavotiem ēdieniem.
Pēdējā laikā favorīts ir Rivjera, kādi vēl ieteikumi?
Janochka - man garšo steiki 36.līnijā Jūrmalā. Tur ir arī normālāks ēdiens, ne tikai biezeņi
Jā, 36. līnija arī ir laba. 3 pavāri vēl patīk. - viss kas eksistē vairākus gadus, bet jaunajās vietās vīlos vairākas reizes.
Rivjera jau arī ļoti sen eksistē
Man agrāk Steiku Haoss ļoti patika, bet pēc tā kā man kāzu jubilejā tur pasniedza zoli, kaut kā vairs negribas. Savukārt ar jaunajām iestādēm gan diemžēl daudzām ir tā, ka vienreiz aizej un tālak ir čušs, bieži vien tieši apkalpošanas dēļ. Bija lielas cerības uz City Diner, bet pēc otrās reizes vairs neiešu. Tas pats bija ar 32.augustu - vienu reizi bija ok, otrajā reizē man radiniecei visu nakti slikti bija pēc tur paēstas maltītes.
No vienkāršajām vietām man favorīti ir Krustakrogs pie robežas ar Mārupi, Oregano Brīvības 231. Vēl ir dzirdētas dikti labas atsauksmes par picu, kas aiz Baložu pagrieziena, bet nav nācies pašai nogaršot.
Steiku labāk ēst mājās, vismaz argentīniešu, ja tur nesanāk būt. Zinot, kas notiek Latvijas ēdienu virtuvē, iztikt ar to, kas dabonams no kaimiņiem. Neiesaku nevienu, jo kas vieniem patīk, otriem pilnīgs absurds.
Vienubrīd jutos tā kā izdegšanas sindroma nomākts, mūzas nelidoja man tuvumā ne par ko! Bet nu atkal rakstāmspalva ir rokās, tinte uzpildīta pilna bāka!
Riktīgi sāku čekot Nobeliešus! 1907.g. bija klusums-miris Karalis Oskars II, 1914-1919.g. karš, nekas nenotiek, ibio, 1923.tā devuši pa bundžām, ka pazudusi ēdienkarte, 1924. nav bijuši laureāti, 1939.-1944.g. karš, nenotiek, 1947.g.ēdienkarti iekabinātu jebkurš laundžā ēdošais (!), 1953.g.sāk dot konjaku un liķierus, 1954.g.sāk dot visīti! Te nu piekusu un dodos uz veicīti!
Tikmēr zahuj k-gs pakomentēs notikumus!
P.S. Lai šim stāstam būtu pievienotā vērtība, tad Tallinā no 01.11.-07.11. norisināsies Tallinn restaurant week. Re, mēs arī tur būsim, jo dosimies braši atbalstīt savējos-MEX izlasi hokejā! Īpaši aicinu Māra k-gu, lai viņš pārliecinās, ka vellu mēs tur nedzenam! Mēs dzenam savējos uz priekšu!
Kas to būtu domājis, ka tik ātri aizritējis gads. Ne jau kalendārs par to vēsta, bet kārtējā Tallinas restorānu nedēļa: http://www.tallinnrestaurantweek.ee/?lang=en
Ja sniegoti šļurīgajā dienā nav ko darīt, tad īstais brīdis iegrimt visādu virtuves smalkumu aprakstos.
Šonedēļ (8.—14. maijs) atkal restorānu nedēļa: http://www.liveriga.com/lv/7728
Ko ieteiktu apmeklēt?
Viss atkarīgs no katra interesēm. Piemēram, mēs izvēlamies gan pēc vietām, kas ir ar labām atsauksmēm, gan pēc ēdienkartes, citrreiz pēc atrašanās vietas utt. Varu iet uz restorāniem ar baltiem galdautiem un austeru dakšiņu, bet labāk patīk mazliet demonkrātiskāka vide. Le Dome, manuprāt, vienmēr izsmalcināti un garšīgi, Valtera restorāns pārsteidz ar ideju, Aqua Luna vienkārši ir patīkama atmosfēra utt. Tās ir tikai mirkļa sajūtas. Citi atkal teiks, ka jāizmanto iespēja aiziet uz Bibliotēku (ja nav būts - protams, kāpēc ne), citi, ka uz Ostas skatiem (kas man personīgi nepatīk). Romantikai, iespējams, jauka vieta ir "Fixty Six.." utt.
Ja tieši par Rīgas restorānu nedēļu, tad rudenī draugu kompānijā bijām uz Kaļķu vārtiem. Likās, ka būs parasts vakars, bet pasākums izdevās izcils - gan ēdieni, gan apkalpošana līmenī + piemeklēta vīnu karte. Vnk ideāls pasākums, kas patika mums visiem un lika uz šo vietu paskatīties no cita skatu punkta.
Šovakar biju KukBuk. Ēdiens garšīgs, bet apkalpošana piekliboja.
Vakar biju 3 pavāru restorānā "Tam labam būs augt" un gandrīz viss patika Iespējams, ka lielu plusu deva sēdēšana pie letes - varēja novērot, kā meitenes saldos un uzkodas gatavo
Vakar biju 3 pavāru restorānā "Tam labam būs augt" un gandrīz viss patika Iespējams, ka lielu plusu deva sēdēšana pie letes - varēja novērot, kā meitenes saldos un uzkodas gatavo
Tāds netaktisks jautājums! Varbūt kādam saldajam ir skanīgs personvārds? Es Boeingā izvēlētos vietu, tur kur var izstiept kājas. Tak ne jau Ķemeros viss notiksies!
Varbūt kāds zin, vai Fazenda restorānam cenas ir atbilstošas apkalpošanai un ēdienam? (Atrodas nometņu ielā)
Mani personigi Fazenda (nometņu iela) apmierinaja. Cena atbilstosa manuprat.
(Lietotājs Boileris dzēsts, jo ir no 'viltīgajiem' spameriem, kuri it kā uzdod nevainīgu un ticamu jautājumu, lai patiesībā parakstā publicētu reklāmu.)
Juris gan ir rafinēts "izķērājs"! Šajā sakarā atcerējos, ka restorānu reitings live riga lapā gan nav īsti objektīvs, jo pirmie vērtējumi parādījās jau pirms vairāk kā nedēļas, un lika domāt, ka paši vien saklikšķinājuši sev tās lielās balles. Interesantāk, protams, būtu saprast, par ko tiek likti vieninieki. Manuprāt, ir jābūt diezgan nopietnam iemeslam, lai pateiktu, ka restorāns bija "šaušalīgs". Paēst pa 15 eiro trīs ēdienus, pavadīt vakaru restorānā, patīkamā kompānijā un pēc tam pateikt, ka tas bija šaušalīgi!
Mani personigi Fazenda (nometņu iela) apmierinaja. Cena atbilstosa manuprat.
Fazenda Nometņu ielā ir mūsu pēdējā laika pozitīvais atklājums. Patīk Vidusjūras un lauku atmosfēras mikslis, ēdienkartē iekļauti it kā vienkārši ēdieni, bet pasniegti smuki un pagatavoti netradicionāli. Piemēram, mūsu siļķe ar kartupeļiem un biezpienu, bet klāt grillēti sarkanie sīpoli un balzamiko mērce pāri. Biešu tagliatelli. Cenas kā nu kam - ķirbju (arī kaut kas jauns) panacota mazs trauciņš maksā 4.90 eur - liekas par dārgu.
Tāpēc es eju uz brančiem/vēlajām brokastīm, var ēst nedaudz no visa vai daudz no tā kas patīk
Šikākais esot Bibliotēka Nr1
Interesantāk, protams, būtu saprast, par ko tiek likti vieninieki. Manuprāt, ir jābūt diezgan nopietnam iemeslam, lai pateiktu, ka restorāns bija "šaušalīgs".
Tie paši, kas sev saliek 10 niekus, kaimiņam liek 1-kus
Tas jau sen zinām, kops reitingu vēstures Latvijā.
Kur tad tā nenotiek, īpaši, ja izdarāms tik vienkārši, bez reģistrēšanās un kaut rudimentālas pārbaudes, vai cilvēks tiešam lietojis attiecīgo pakalpojumu/preci…
No šodienas līdz nedēļas beigām, 14. oktobrim, Rīgā notiks Rudens Rīgas restorānu nedēļa, kurā īpašu trīs kārtu maltīti piedāvās 52 Rīgas restorāni un kafejnīcas. Restorānu sagatavotās ēdienkartes iespējams apskatīt te: http://www.liveriga.com./lv/7981
No 2019. gada 7. līdz 13. oktobrim Rīgā notiks Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Tā ir jau sešpadsmitā Live Rīga organizētā Restorānu nedēļa, kurā šoreiz pieteikušies 40 Rīgas restorāni. Restorānu sagatavotās ēdienkartes no šodienas apskatāmas portālā https://www.liveriga.com/lv/7981-rudens-rigas-restoranu-nedela