Kā garšīgi, autentiski un galvenais — lēti paēst ceļojumos

67 atbildes [Pēdējā ziņa]
Juris
Nav tiešsaistē
Kopš: 29/10/2008
Ziņas: 12721
Manīts: pirms 1 st
Kur: RIX

Pagājušajā seminārā sarunā ar k spriedām, kā ar ierobežotu budžetu nobaudīt vietējo ēdienus ceļojumos (īpaši dārgās valstīs). Nolēmu apkopot variantus, ko esmu izmantojis.

  1. Klasika — īrēt dzīvokli (vai viesnīcas numuru) ar virtuvi un gatavot pašiem. Varētu būt vislētākais variants, bet dikti tērējas laiks, un rezultātu ierobežo pašu prasmes, vietējo recepšu nezināšana, ne vienmēr var atrast labākos veikalus sastāvdaļu iegādei utt. Pekinas pīli varbūt pašam nesanāks pagatavot, bet mīdijas baltvīnā gan!
  2. Vēl klasika — pikniks — kas var būt gardāks par bageti, kamambēru un vīnu Luksemburgas dārzā Parīzē. Smile
  3. Studentu ēdnīcas. Garšīgi, svaigi (jo viņiem jāpabaro milzu pulki, ēdiena aprite strauja), parasti ļoti lēti. Piemēram, studējot Briselē, ēdu universitātes ēdnīcā — http://www.vub.ac.be/english/infofor/prospectivestudents/restaurant.html — pusdienu komplekta (zupa + izvēle no vairākiem otrajiem + gardie beļģu friti vai citas piedevas + saldais) cena 5 EUR (ja ir jebkuras valsts studenta apliecība), 8,70 EUR visiem citiem. Trūkumi — ierobežots darbalaiks (mums pusdienas bija no 11:30 līdz 14:00) un daudzas ir ciet vasaras brīvlaikā.
  4. Vietējie ātro ēstuvju tīkli. Šo daudzkārt izmantoju Japānā. Yoshinoya — bļoda ar ceptas liellopa gaļas strēmelītēm un dazādām piedevām (tajās bieži ietilpst iesista jēla ola Smile). Sukiya, Matsuya ir līdzīgi. Tenya — dažādu veidu tempura. CoCo Ichiban — rīsu / karija ēdieni. Lotteria, Freshness Burger, MOS Burger — burgernīcas ar vietējo elementu (piemēram var dabūt rīsu burgeru). Cenas par ēdienreizi zem 10 EUR. Dienvidkorejā arī ir Lotteria, tur dabūju gan astoņkāju burgerus, gan arī tik asus 'parastos burgerus', ka pagāja laiciņš, līdz piebeidzu. Smile
  5. Lielveikalos gatavotais ēdiens. Šo arī izmantoju Japānā. Tur vairumā lielveikalu (un arī mazākos pārtikas veikalos) ir letes ar mīklā ieceptiem dārzeņiem, gaļu, zivīm, garnelēm; dažādi pusdienu komplekti ar suši utt. Traki gards ir katsu-sando — cūkgaļas un baltmaizes sendvičs. Vakarā, pirms veikala slēgšanas tam visam mēdz būt 30 līdz pat 50 procentu atlaide (pirms tam gan jāiemācas attiecīgie hieroglifi, lai saprastu, kādu tieši atlaidi darbinieks līmē virsū kārbai Smile), jo uz nākamo dienu viņi šādu ēdienu neatstāj.
  6. Groupon, LivingSocial un citi kuponi restorāniem. Par pilnu cenu nav grūti aiziet un paēst restorānā, bet es to nevaru / nevēlos atļauties. Kaut arī grouponveidīgo uzņēmumu ziedu laiki skaitās garām, joprojām var atrast labus darījumus. Parasti sameklēju agregatoru, kas apkopo visu pārdevēju piedāvājumus (Latvijā tāds ir kolosali.lv, Beļģijā dagpromo.be un allcitybon.be, Vācijā 9deals.de, dealkompass.de, bownty.de un droši vien citi, Austrālijā allthedeals.com.au utt), lai nav jāskatās pie katra konkrētā pārdevēja, un tad lieku parādīt, kādi kuponi tiek pārdoti pilsētās, ko plānoju apmeklēt. Normāli iespējams ietaupīt ap 50%, reizēm pat vairāk (piedāvājumi gan jāvērtē kritiski, ietaupītos procentus pārdevēji mēdz krietni pārspīlēt). Piemēram joprojām atceros vienu no labākajiem steikiem, ko esmu savā mužā baudījis, Antverpenes Houten Clara, 24 EUR divām personām.
  7. Dzīvot viesnīcā, kur ir laundžs, un dabūt tam pieeju — vai nu rezervējot attiecīgu numuru (reizēm nav daudz dārgāk par standarta), vai statusa dēļ, vai sarunājot. Tā man paveicās Dublinā, kur Pointbreaks laikā norezervēju Crowne Plaza, un iedeva pieeju laundžam — nezinu, vai statusa dēļ, vai keflavika ieteiktās šokolādes metodes dēļ. Smile Uzkodas bija ierobežotā daudzumā, to nācās kompensēt, kalorijas uzņemot ar īru alu un sidru. Ar autentiskumu šajā variantā mēdz būt pagrūtāk, toties papildus izmaksas var būt tuvu nullei. (Arī lidostu laundžos, vismaz Āzijā, mēdz būt interesanti vietējie ēdieni.)

Kādi citiem vēl ieteikumi un pieredze?

P. S. Dažas bildes.

Šī uzlīme nozīmē 20% atlaidi (Tokija).

Šī uzlīme nozīmē 20% atlaidi (Tokija)

Reklāmas buklets par vietējām delikatesēm Fukuokā. Bijām vasarā, nebija izdevības noskaidrot sajūtu, ka zivis lēkā pa mēli:

Reklāmas buklets par vietējām delikatesēm Fukuokā. Bijām vasarā, nebija izdevības noskaidrot sajūtu, ka zivis lēkā pa mēli

Fermentētas sojas pupiņas — nattō:

Fermentētas sojas pupiņas — nattō

Burgeri Dienvidkorejā:

Burgeri Dienvidkorejā

andris1
Nav tiešsaistē
Kopš: 29/07/2009
Ziņas: 2631
Manīts: pirms 2 d
Kur: RIX

var īrēt dzīvokli piem. caur airbnb, kur mīt arī pats saimnieks un sarunāt, ka par nelielu samaksu piedalīsies viņu gatavotajās vakariņās. Par nacionāllās virtuves autentiskumu grūti teikt, bet var labāk iepazīt ko parīzieši vai briselieši paši ikdienā mājās gatavo vakariņās, laiks noteikti ietaupās. To parasti piedāvā arī coucheserfing tas gan ja izdodās caur tiem sarunāt naksmājas.

Debesmanna
Nav tiešsaistē
Kopš: 25/12/2009
Ziņas: 296
Manīts: pirms 1 d

Es pēc iespējas cenšos palikt dzīvokļos, kur ir iespēja pirms pašas dzīvokļa saņemšanas pozitīvi komunicēt ar saimnieku (to parasti atsauksmēs piemin) un noskaidroju ieteiktās vietas kur ēd paši vietējie.
Pašu gatavotais ēdiens būs varbūt lētāks, bet tāpat taisīsim ierastajā metodē, tikai ar vietējiem produktiem, tā kā tas lielu ieskatu vietējā virtuvē nedod.
Tāpat caur tripadvisor cenšos atrast vietējo iecienītas vietas, tās parasti apmeklē dažādas gastro tūres, atsauksmēs šad tad tiek pieminēti vietu nosaukumi. Šādās vietās parasti cenas ir krietni zem tūristu iecienītajām, vienīgi jārēķinās, ka apkalpjošais personāls nerunās angļu mēlē.

infests
Nav tiešsaistē
Kopš: 24/05/2011
Ziņas: 2922
Manīts: pirms 37 min
Kur: Stokholma

Jāsaka, ka arī es izmantoju visus Jura minētos variantus, vienīgi izņemot viesnīcu laundžus, neesmu vēl atkodis sistēmu, kā lēti un efektīvi tiem gūt piekļuvi, kā arī studentu ēdnīcas nav tik vienkārši uziet, nezinot un speciāli nemeklējot.

Jaunzēlandē lielveikalos, īpaši New World (http://www.newworld.co.nz), ir ļoti daudz gatavā pārtika uz svara, ko parasti, tuvojoties vakaram (stundu līdz divas pirms veikala slēgšanas, tāpēc katrā veikalā atšķirīgos laikos), arī izliek jau gatavos trauciņos par vismaz puscenu. Var garšīgi un labi paēst, turklāt to, ko ēd arī vietējie.

Honkongā bāzēts ir pasaulē lielākais un populārākais aziātu ātrās ēstuves tīklas Cafe de Croal. Uz to vienmēr varēja paļauties, ja bija vēlme kaut ko lēti un ātri paēst, lai gan Honkonga arī bez tā visa ir gardēžu meka visiem maka biezumiem.

Foto var redzēt, kā cilvēki vakarā stāv rindā, lai pasūtītu ēdienu. Ēdiena pasūtīšana ir vienkārša, tur pie sienas ir ēdieni (ar fotogrāfijām), kas mainās atkarībā no dienas laika un pieejamības. Katram klāt ir savs kods D1, B4 utt. Pieejot pie kases, vienkārši pasaka, kuru kodu vēlas un tiek iedota biļete. Tad var ieņemt vietu un, līdzīgi kā bankā, kad parādās tavs numuriņš, dodies uz leti pakaļ savam ēdienam.

Vēl iesaku jebkurā valstī par galveno ēdienreizi izvēlēties pusdienas un doties ēst tur, kur dodas vietējie. Cilvēki darbadienās gandrīz vienmēr ēd pusdienas un arī viņiem padomā ir budžets, jo pusdienas jāēd katru dienu. Tā var atrast ļoti labus un lētus variantus. Piemēram, Čīlē mēs uzgājām dažādas otrā stāva un pagrabēstuves, kurās bija 3 ēdienu pusdienas par ļoti pievilcīgām cenām. Ja ne šādi piedāvājumi (kurus bieži piedāvā ar reklāmas lapiņām uz ielas), tad diez vai mēs paši būtu gājuši kaut kādā pagrabā, lai aplūkotu ēstuvi. Bet rezultātā gan telpas bija diezgan labi iekārtotas, gan sanāca nobaudīt jūrasvelšu zupu ar mussels, dažādām zivīm, astoņkājiem un ko tik vēl ne.

Tāpat Zviedrijā, kas skaitās ļoti dārga valsts, lai ēstu ārpus mājas, iespējams par diezgan pieklājīgu naudu kārtīgi paēst. Turklāt gandrīz visur pusdienas maksā ap standarta 75 kronām jeb ap 8 EUR. Te var izmantot divas stratēģijas - viena ir doties uz kādu šikāku restorānu, kur vakariņās galvenais ēdiens var maksāt pat ap 30 EUR un uz augšu, un paēst to pašu pavāru gatavoto, varbūt nedaudz vienkāršāku, ēdienu par 8 EUR. Otra opcija ir doties uz kādu bufetes ēstuvi (kas patiesībā ir ļoti labas kvalitātes ēdiens un nav nostāvējis, jo cilvēku ir daudz, bet pusdienu laiks īss, parasti tikai no 11:30 - 14:00) un pieēsties kārtīgi visai dienai. Parasti ir vai nu bufete, vai izvēle no 3-5 ēdieniem. Neatkarīgi no ēdiena izvēles, cena ir viena un tā pati. Parasti iekļauta ir arī kafija un tēja.

Izmantoju arī restorānu kuponus kopāpirkšanas protālos, bet pagaidām esmu aprobežojies ar Groupon, jo zinu, ka tiem varēs uzticēties, ja nu vajadzēs, viegli atdabūt iztērēto naudu (ja ēstuvi apmeklēt nesanāks), kā arī referral sistēma, tāpēc parasti vienu kuponu nopērku es, bet nākamo jau sieva ar ievērojamu atlaidi Smile Ļoti svarīgi ir izlasīt smalko druku, jo bieži kuponi derīgi tikai konkrētos laikos vai dienās, kā arī bieži ir nepieciešams veikt rezervāciju. Mums gan nekad nav atteikts arī bez rezervācijas veikšanas, ko veicu tikai tad, ja to iespējams izdarīt caur epastu.

Par Japānu Juris tiešām pateicis perfekti, mēs arī izmantojām gan ātrās ēstuves, gan lielveikalu ēdienu. Te gan jāuzsver, ka tās Japānas ātrās ēstuves, tāpat kā Cafe de Coral Honkongā, nav tādas, kā ierasts, jo ēdiens tur ir pavisam normāls, bieži vien tās ir, piemēram, svaigi gatavotas nūdeles.

RX
Lietotāja RX attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 04/07/2009
Ziņas: 2065
Manīts: pirms 31 min
Kur:

Viena metode - braukt vizītēs pie biznesa partneriem, jo man aizvien mazāk patīk komunicēt ar e-pastiem vai pa telefonu. Uz Turciju tagad katru otro mēnesi braucu, un vienmēr atgriežos pārbarots, jo sarunas notiek pie bagātīgi klātiem galdiem. Braucienos iztērētā nauda kompensējas aizvien labākās attiecībās un vēl labākā sadarbībā. Ja sakrājas daudz pārrunājamā - braucu. 

Vēl atmiņā nāk kāda ceļojuma laikā Kappadokia alas saimnieka uzaicinājums pievienoties vakariņu galdam, kur tika dzerts raki, dziedāts un spēlēta mūzika. Ļoti autentiski un par velti, jo izdevās iedraudzēties ar saimnieku.

Linca
Tiešsaistē
Kopš: 11/10/2009
Ziņas: 1837
Manīts: pirms 2 min

Grieķijā Thessaloniki Aristoteļa universitātē divreiz dienā studentiem ēdnīca bija par brīvu. Ja citas augstskolas lūdza uzrādīt studenta kartiņu, tad Aristoteļa nē. Protams, tur ēd arī visi pilsētas bomži, bet ēdiens bija labs un galvenais, bezmaksas!

Mans ceļojumu blogs: www.sapnumedniece.lv

321
Nav tiešsaistē
Kopš: 25/06/2011
Ziņas: 1136
Manīts: pirms 2 d
Kur: Barcelona

Tagad sargs esot nomainījies un nevarot tik viegli. Mēnesi tur nodzīvoju un neaizgāju iečekot... Mega garšīgu un lielu picu gan par 1 euro var nopirkt pie tās Rotondra vienā sānā... tur apaļas picas logā stāv. Vēl ir 40 cm hotdogs par 80 centiem..

Granadā baznīcā ļoti labi baro par velti... 3 ēdienu menu.  Autentiska Spāņu virtuve... jūras mošķu zupa piemēram Grin

Ne <3 lidot / 3 gadi celojot 

laukjis
Lietotāja laukjis attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 08/01/2009
Ziņas: 474
Manīts: pirms 2 d

Manuprāt nav slikta opcija Bufet tipa vietas, samaksā naudiņu, parasti ne kosmisku, drīzāk lētu un ēd atkarībā no izsalkuma pakāpes. Bieži nav iekļauta padzeršanās, bet padzeries pirms un pēc. Smile

Lei Fengs
Lietotāja Lei Fengs attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 26/07/2013
Ziņas: 2032
Manīts: pirms 6 d

 Šad un tad ir vērts pamēģināt "necerēti-negaidīto" faktoru. Visticamāk darbosies valstīs, kur cilvēki komunikācijai atklātāki un strikti neievēros "balto galdautu, 2 dakšiņu, 2 nažu un 4 glāžu principu". Katram!

 Tā kā bieži apmeklējām Odesas apgabalu (aiz pilsētas vismaz 180km), tad atgriežoties, nevēlējāmies kavēt laiku, iebraucot pilsētā, un ieturēšanās iespējas meklējām labu gabalu pirms apvedceļa. Reiz apstājāmies pie visai necilas ēstuves, kurā neviens apmeklētājs nebija. Nu, tā, bišķi šķita bailulīgi! Ka nepiemetas "zibenīgās kājas" Smile

 Saimniece bij gados - "božij oduvančik" (Dieva pīpene). Viņas atraktīvā uzvedība mūs iedrošināja. Jū! Nevīlāmies ne mirkli! Netika pasniegta neviena menu karte. Visu noskaidrojām savstarpējās pārrunās un produktu iznešanā no aizkulisēm un īslaicīgā demonstrēšanā! Nācās arī iesaistīties vienkāršākajos mārtiņrītiņprocesos!Smile Ieplānoto 30min vietā uzkavējāmies 2h30min. Ar foršāko pievienoto vērtību!

 Vēl šo vietu apmeklējām vismaz 2x, ar iepriekšēju zvanu, privātpagraba apmeklējumu (līdzi takš ar kaut ko autentisku vajag!), ķiršu lasīšanu mājas pagalmā utt. Cenas? Daudz kas par velti, maltīte ideāla saprāta robežās.

 Turpmāk īsāk! Ēters dārgs!Smile Maķedonija. Braucām no BG (Sofijas) 1 dienas tripā uz Kokino observatoriju (nē, nē neesam milzīgi Galileo Galileja un Nik. Kopernika fani, tas bija smuks āra objekts!) Degv.uzpild.stac.uztankojoties, saimnieks laipni paziņoja, ka tikko šo vietu nopircis un atgriežoties, laipni mūs gaida iestiprināties. Baigi aizdomīgi izskatījās, tomēr riskējām. Par turpinājumu lasīt sadaļā Nr1!Smile Ar papildinājumu. Garie galdi, ģimenes ierašanās palīgā, lokālvīns, lokālbrandavs, 3h kopumā. Tas viss notika cafe nodalījumā. Cenas? Brīnījāmies vai viņi nav kļūdījušies aprēķinos. Sev par sliktu.

 Ir vēl, bet par to citreiz!

17-mit, ICAO, EVMP

Viesis2
Nav tiešsaistē
Kopš: 04/06/2009
Ziņas: 56
Manīts: pirms 1 gads

Lei Fengs rakstīja:

Saimniece bij gados - "božij oduvančik" (Dieva pīpene).

Одуванчик nozīmē pienene.

Lei Fengs
Lietotāja Lei Fengs attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 26/07/2013
Ziņas: 2032
Manīts: pirms 6 d

 ..... un lai tik vēl kāds iebilst pret teicienu: mūžu dzīvo, mūžu mācies!Smile Tagad vismaz zināšu, ka ir arī -margaritka-!

 Meklēšu piemērus autentiskiem pieneņu desertiem!Smile

17-mit, ICAO, EVMP

Coletya
Lietotāja Coletya attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 24/03/2013
Ziņas: 645
Manīts: pirms 4 d
Kur: CPH

Visi iepriekšminētie gadījumi gandrīz arī mums tīkami. 

Indonēzijā, piem., ļoooti labi ēdām zupas, zivis un citus labumus vietējo warung'os (tālāk no tūristu burzmas). Zem 1,5 eiro pilna māga spicy labumu un kūku. 

Ja kādam nākas uz Kopenhāgenu, restorānos jārēķinās ar 30 eiro un uz augšu. Ir daži kafūzīši kas dod mega lielas porcijas, bet tad jāmāk notrāpīt. 

Augstskolu ēstuvēs ir vislētāk un labāk, ap 5 eiro labs paēdiens (liidz ap 15:00). 

Arī bufetes (ad libitum) labas, bet tas kā kur. So far, lētākās/labākās liekas Fisketorvet lielveikalā. Pusdienas 7 eiro, vakariņas - 9. 

Ica mica
Nav tiešsaistē
Kopš: 02/01/2011
Ziņas: 202
Manīts: pirms 10 st
Kur: Riga

Man gribas dzirdēt detaļas par šo, īsti nesapratu. Kā jārunā ar pavāru, lai 30eur vietā uztaisa par 8eur? >

Tāpat Zviedrijā, kas skaitās ļoti dārga valsts, lai ēstu ārpus mājas, iespējams par diezgan pieklājīgu naudu kārtīgi paēst. Turklāt gandrīz visur pusdienas maksā ap standarta 75 kronām jeb ap 8 EUR. Te var izmantot divas stratēģijas - viena ir doties uz kādu šikāku restorānu, kur vakariņās galvenais ēdiens var maksāt pat ap 30 EUR un uz augšu, un paēst to pašu pavāru gatavoto, varbūt nedaudz vienkāršāku, ēdienu par 8 EUR. 

Bzh
Nav tiešsaistē
Kopš: 03/12/2012
Ziņas: 797
Manīts: pirms 5 st

Ica mica rakstīja:

Man gribas dzirdēt detaļas par šo, īsti nesapratu. Kā jārunā ar pavāru, lai 30eur vietā uztaisa par 8eur? >

Tāpat Zviedrijā, kas skaitās ļoti dārga valsts, lai ēstu ārpus mājas, iespējams par diezgan pieklājīgu naudu kārtīgi paēst. Turklāt gandrīz visur pusdienas maksā ap standarta 75 kronām jeb ap 8 EUR. Te var izmantot divas stratēģijas - viena ir doties uz kādu šikāku restorānu, kur vakariņās galvenais ēdiens var maksāt pat ap 30 EUR un uz augšu, un paēst to pašu pavāru gatavoto, varbūt nedaudz vienkāršāku, ēdienu par 8 EUR. 

Ķīpsalā ir tāds restorāns - Fabrika. Tur ir restorāna daļa un ēdnīcas daļa, kur ēdnīcas daļā tie paši pavāri gatavos tos pašus ēdienus - tikai uz šķīvja tie netiek sakrāmēti mākslinieciski, bet ātri Smile
Gan jau šis ir tāds pats gadījums Smile

Šis viedoklis ir mans un attiecas uz mani, pat, ja reizēm tas ir uzrakstīts vispārējā formā :)

Redzijs
Nav tiešsaistē
Kopš: 15/04/2013
Ziņas: 267
Manīts: pirms 36 min

Runājot par ēšanu, nupat internetra tīklos latvieši jūsmoja par vienu indonēziešu restorānu tīkla nosaukumu. Ja sanāks būt tajā pusē, laikam vajadzēs iegriezties.

Edzus
Nav tiešsaistē
Kopš: 01/07/2013
Ziņas: 1739
Manīts: pirms 42 min
Kur: RIX,SVO,VNO,TLL

Bzh rakstīja:

Ķīpsalā ir tāds restorāns - Fabrika. Tur ir restorāna daļa un ēdnīcas daļa, kur ēdnīcas daļā tie paši pavāri gatavos tos pašus ēdienus - tikai uz šķīvja tie netiek sakrāmēti mākslinieciski, bet ātri Smile

Vai tiešām Fabrikas restorānam ir arī ēdnīcas daļa? Kurā vietā tā tur atrodas? Vai nejauc ar Ostas Skatiem?

Ica mica
Nav tiešsaistē
Kopš: 02/01/2011
Ziņas: 202
Manīts: pirms 10 st
Kur: Riga

Skaidrs Smile, nezināju arī par Fabriku šo info! Jāiet izmēģināt.

Bzh
Nav tiešsaistē
Kopš: 03/12/2012
Ziņas: 797
Manīts: pirms 5 st

Edzus rakstīja:

Bzh rakstīja:

Ķīpsalā ir tāds restorāns - Fabrika. Tur ir restorāna daļa un ēdnīcas daļa, kur ēdnīcas daļā tie paši pavāri gatavos tos pašus ēdienus - tikai uz šķīvja tie netiek sakrāmēti mākslinieciski, bet ātri Smile

Vai tiešām Fabrikas restorānam ir arī ēdnīcas daļa? Kurā vietā tā tur atrodas? Vai nejauc ar Ostas Skatiem?

Varbūt tiešām jaucu ar Ostas skatiem. Katrā ziņā tur, Ķīpsalā, tas iestādījums bija Smile

Šis viedoklis ir mans un attiecas uz mani, pat, ja reizēm tas ir uzrakstīts vispārējā formā :)

Edzus
Nav tiešsaistē
Kopš: 01/07/2013
Ziņas: 1739
Manīts: pirms 42 min
Kur: RIX,SVO,VNO,TLL
Coletya
Lietotāja Coletya attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 24/03/2013
Ziņas: 645
Manīts: pirms 4 d
Kur: CPH

Zviedrijā un arī jau Dānijā flafeles pa lēto piedzen māgu. Sanāk no 3 - 5 eiro.

Par 5 eirām jau var piedienīgu shawarmu ar gaļu dabūt. Nav jau tik traki ja netaisās uz restorāniem.

Bet var jau arī aiziet uz Noma un 250+ eiras atstāt. 

RX
Lietotāja RX attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 04/07/2009
Ziņas: 2065
Manīts: pirms 31 min
Kur:

Coletya rakstīja:

Zviedrijā un arī jau Dānijā flafeles pa lēto piedzen māgu. Sanāk no 3 - 5 eiro.

Par 5 eirām jau var piedienīgu shawarmu ar gaļu dabūt. Nav jau tik traki ja netaisās uz restorāniem.

Bet var jau arī aiziet uz Noma un 250+ eiras atstāt. 

Nesanāks autentiski, ja Skandināvijā ēdīs turku ēstuvēs. Tad jau labāk meatballs IKEA ēstuvēs - salīdzinoši lēti un skandināviskas kotletes ar ievārījumu. Bet pats Skandināvijā tik tiešām pārsvarā barojos pie turkiem. Ir jau dažas iecienītas vietas posmā Stokholma-Oslo.

Bzh
Nav tiešsaistē
Kopš: 03/12/2012
Ziņas: 797
Manīts: pirms 5 st

Edzus rakstīja:

Fabrikas restorāns foto

Ostas Skati foto

Tad kur? Smile

Fabrikā. Varbūt tagad ir kaut kas mainījies - tas bija pirms pāris gadiem, bet tā bija Fabrika.

Šis viedoklis ir mans un attiecas uz mani, pat, ja reizēm tas ir uzrakstīts vispārējā formā :)

infests
Nav tiešsaistē
Kopš: 24/05/2011
Ziņas: 2922
Manīts: pirms 37 min
Kur: Stokholma

Ica mica rakstīja:

Man gribas dzirdēt detaļas par šo, īsti nesapratu. Kā jārunā ar pavāru, lai 30eur vietā uztaisa par 8eur? >

Nav "jārunā" ar pavāru Smile Darbadienu pusdienlaikā (ap 11:30-14:00) praktiski visos restorānos (arī tādos, kur vakariņas maksā virs 30 EUR) ir darba dienas pusdienu cena ap 8 EUR, jo tas ir laiks, kad visi darbarūķi dodas pusdienās. Jāskatās uz izkārtnēm pie restorāniem, kur būs rakstīts "Dagens lunch" vai "Dagens rätt", parasti klāt būs arī laiks un cena. Ēdienkarte, protams, nav gluži tā pati, kas vakariņās, bet pavāri, virtuve un sastāvdaļas jau ir tās pašas. Un bieži vien tādi paši ēdieni, kas ir vakariņās, parādās arī uz darbadienas pusdienu šķīvja.

Juris
Nav tiešsaistē
Kopš: 29/10/2008
Ziņas: 12721
Manīts: pirms 1 st
Kur: RIX

Jā, tā es arī sapratu infesta rakstīto (nedaudz padomājot), ka pusdienu piedāvājumā par 8 EUR saņem gandrīz to pašu, ko vakarā par 30 EUR.

321
Nav tiešsaistē
Kopš: 25/06/2011
Ziņas: 1136
Manīts: pirms 2 d
Kur: Barcelona

Bet tā varētu būt, nav gan garantija ka būs vakara ēdieni par supercenu... bet interesantus ēdienus tiešām var dabūt.

Ne <3 lidot / 3 gadi celojot 

Māris
Nav tiešsaistē
Kopš: 08/04/2009
Ziņas: 1775
Manīts: pirms 4 st

Arī Rīgā bieži vien ir tā, ka "dārgo" restorānu dienas piedāvājums ir labāka opcija nekā lidiņš vai tamlīdzīgas ēstuves. Apkalpošana pie galdiņa, ēdiens ir garšīgs, interesants un skaisti noformēts, bet jāmaksā bieži vien pat lētāk, nekā visu to pašu salasot pa daļām kādā zemāka līmeņa iestādījumā.

Juris
Nav tiešsaistē
Kopš: 29/10/2008
Ziņas: 12721
Manīts: pirms 1 st
Kur: RIX

321 rakstīja:

Bet tā varētu būt, nav gan garantija ka būs vakara ēdieni par supercenu...

Jā, tā varētu gan būt, ka restorāna skatlogā nav lieliem burtiem rakstīts «Garantējam, ka pusdienās par 8 EUR būs precīzi tas pats, kas vakarā par 30 EUR, un tie, kas nāk vakarā, ir lieli muļķi!». Smile Ja kādam vajag garantiju, tas iet vakarā. Ja kāds grib būt taupīgs un izmanīgs, iet pusdienās. Viss godīgi. Smile

keflavik
Nav tiešsaistē
Kopš: 09/09/2012
Ziņas: 1223
Manīts: pirms 9 st

Konkrēti runājot - restorāns "Sokrāts", blakus Vincentam. Ja nemaldos varēja par 5-6EUR dabūt business lunch.

Ica mica
Nav tiešsaistē
Kopš: 02/01/2011
Ziņas: 202
Manīts: pirms 10 st
Kur: Riga

Nu tad tie būs Ostas skati, jo tur ir tāds piedāvājums dienas vidū.

RX
Lietotāja RX attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 04/07/2009
Ziņas: 2065
Manīts: pirms 31 min
Kur:

Kā ir ar kolektīvo pircēju kuponiem ēstuvēm ārzemēs? Mums tā ir diezgan izplatīta lieta.

Coletya
Lietotāja Coletya attēls
Nav tiešsaistē
Kopš: 24/03/2013
Ziņas: 645
Manīts: pirms 4 d
Kur: CPH

Te DK arī ir groupon tipa kuponi, bet cik skatīts, piedāvājas restorāniem & ēstuvēm ārpus pilsētas, ka vairāk sanāk par ceļu samaksāt nekā centrā uz restorānu aiziet.